Jogos kritika a VAR busz utasairól

VAR

2023-05-03 15:41:03

VAR - busz (2) - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - VAR - busz (2)

Az alábbi levelet változtatás nélkül közüljük.

Kedves Attila (Elnök Úr)!

Értem én, hogy vannak olyan játékvezetők, akik nincsenek a JB vezetés seggnyaló körében. Persze, hiszen nem vagyunk egyformák. De azt hogyan engedheti meg magának egy elnök, hogy olyan játékvezetőket küld VAR-nak, akik a pályán is kudarcot kudarcra halmoznak, megszégyenítve a teljes magyar játékvezetést?! Olyan játékvezetők ülnek néha a VAR buszban, akik meg sem tankolhatnák azt, ráadásul még a téli gumik cseréjét sem bíznám rájuk. Olyan játékvezető dirigál mérkőzéseket, olyan játékvezető ül a buszban, aki tartalék játékvezetőként is a füléhez nyúl egy-egy „komolyabb” szituáció következtében. De ezek szerint a vezetés szereti lejáratni magát.

Nem baj, hiszen a játékvezetők többsége bármit megtehet a pályán és a buszban egyaránt, még a feje tetejére is állíthatnák azt, amikor benne ülnek, úgyis dupla küldésre számíthatnak hétről hétre.

Miért van az, nagyra becsült elnök úr, hogy azon játékvezetők, akik gyengébb teljesítményt nyújtanak, hétről hétre duplán vannak küldve, akik szakmailag megérdemelnék, azok pedig összetehetik a két kezüket, ha egyáltalán küldve vannak?

Látjuk, hogy irgalmas szamaritánusként történik a küldés, anyagiakkal kompenzálva, a szakmát teljesen háttérbe szorítva. Nem csoda, hogy a játékvezetés színvonala hétről hétre csökken.

Szégyen, hogy olyan játékvezetők vannak preferálva, akik mérkőzései nem mentesek a visszhangoktól.
Szégyen, hogy a magyar játékvezetésben a szakmaiság mára már teljesen kihalt, hogy a küldéseket az határozza meg, hogy kinek meddig ér a nyelve.

Attila! Bocsánat, ELNÖK ÚR! Még hány mérkőzést kell tönkretennie egy-egy játékvezetőnek, hogy annak komolyabb következménye legyen?

De mit is várjunk egy olyan vezetőtől, aki játékvezetőként is gyenge, jellemtelen ember volt, aki fegyelmezni sem tudott és a mai generáció – a külföldi szakmához hasonlóan – azt sem tudja, ki is az a Hanacsek Attila.

Mélyen Tisztelt Elnök Úr!
Már csak egy kérdésem maradt.
Egyes játékvezetők hogyan lehetnek még mindig a profi keret tagjai? Vagy úgy esetleg nem lenne, akik az információkat szállítanák számodra?


focibiro.hu hírküldő szolgáltatása


Hozzászólások: