Var István esete Iványi Zoltánnal

VAR

2023-05-28 14:46:43
Puskás Akadémia | Honvéd | Iványi Zoltán | Vad István |

Honvéd - forrás: m4sport.hu
Forrás: m4sport.hu - Vad István - Puskás - Honvéd

Két ember kivételével egy ország máshogy látta a szombati "Puskás"-ok találkozóját.

Nehéz helyzetben van Hanacsaek Attila, bár ő meg fogja oldani, hiszen évek óta mindent elbírnak a hamis statisztikák. Most is ki fogja magyarázni azt, amit nem lehet:

m4sport.hu beszámolója:

Még gól nélküli állásnál, az őrült hajrá nyitányaként Szolnoki Roland kezezéséért nem járt tizenegyest a Puskás Akadémia vendégeként végül vereséget szenvedő, az élvonaltól búcsúzó Budapest Honvédnak.

A 83. percben Brandon Domingues vett volna vissza egy jobbról érkező keresztlabdát, amely a hazaiak elforduló csapatkapitányának karjáról csorgott vissza a kispestiek cserejátékosához, aki ugyan kapurapörkölt, de Markek Tamás lövése után azonnal reklamálni kezdett. Mi több, a VAR ellenőrzése alatt térdre rogyva fohászkodott. Vad II István sporttárs közben kiállította a Honvéd egyik stábtagját, majd jelezte, nem másítja meg a pályán meghozott ítéletet.

 

Mivel ezt követően szinte azonnal hátrányba került az addig leginkább a védekezéssel törődő Honvéd, hiába egyenlített ki gyorsan, a reménytelen rohanásában még a – mit sem érő – pont is elúszott.

 

csakfoci.hu beszámolója:

A Puskás Akadémia - Honvéd mérkőzésen a hazaiaknak a bronzérem megszerzése, míg a vendégeknek a bennmaradás kiharcolása volt a tét. Az első félidőben a felcsútiak szabályosnak tűnő gólját nem adta meg a játékvezető, a hajrában pedig a kispestiek kérhettek számon egy 11-est a bírón.

A 26. percben egy kapusról kipattanó labdát a Puskás Akadémia támadója, Corbu Marius vágott a hálóba, miután megelőzte védőjét. A VAR azonban szabálytalannak ítélte a labdaszerzést, így érvénytelenítették a gólt - a visszajátszások alapján sem derült ki egyértelműen, miért.

Corbu gólja:


Aztán jött a 83. perc, amikor Brandon Domingues a tizenhatoson belül úgy vett át egy labdát, hogy abba Szolnoki Roland kézzel belekapott. A VAR percekig tanakodott, végül a játékvezetőt nem hívták ki, hogy megnézze az esetet, és az a döntés született, hogy nem jár 11-es a Honvédnak.

Szolnoki kezezése:


A lefújás után Dean Klafuric úgy látta, egyértelmű 11-estől fosztotta meg a bíró csapatát.

Végül a Puskás Akadémia 2-1-re megnyerte a meccset, a Honvéd pedig kiesett az NB I-ből.

 

Mindkét edző kritizálta VAD-ot!

A találkozón két erősen véleményes bírói ítélet is született. Előbb a 25. percben Corbu labdát szerzett a 16-oson belül, a hálóba lőtt, de a VAR szabálytalannak ítélte a labdaszerzést, így érvénytelenítették a gólt - a visszajátszások alapján sem derült ki egyértelműen, miért. Majd a 83. percben Szolnoki ütött bele kézzel a labdába a 16-oson belül, de pár perc VAR-ozás után sem kapott büntetőt a Kispest.

Hornyák Zsolt (Puskás): - Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. A Honvéd példásan küzdött a bennmaradásért. Nagyon örülök, hogy a csapat hozzáállása 100 százalékos volt és uraltuk a mérkőzést. Féltem esetleg, hogy egy kontra eldönti a javukra a mérkőzés. Ezt jól kezeltük, idő kérdése volt, mikor tudunk gólt szerezni. Azt gondolom, hogy Corbu gólja érvényes volt, de a bíró nem ítélte annak. Kiemelném azért a hozzáállást, három fordulóval ezelőtt azt mondtam, hogy a dobogóhoz kilenc pontot kell szereznünk, és akkor már nem a saját kezünkben lesz a sorsunk. Ezeken a meccseken a küzdőszellem dominált. Nagyon érdekes szezon volt, hiszen a négy évem alatt ilyen kiegyenlített verseny még nem volt. Nem volt csapat, amely nyugodtan játszhatott volna, de örülük, hogy egy ilyen rendszerben is tudott játszani nálunk Gruber, Kern vagy Komáromi. Küzdőszellem, erő, fiatalság, gyorsaság: erre szeretnénk építeni a jövőt.

Dean Klafuric (Honvéd):

Nem igazán tudom, hogy mit mondjak egy ilyen helyzetben. Mindenki láthatta, hogy mi történt a pályán, tényleg nem találok szavakat. Azt gondolom, hogy az egy egyértelmű 11-es volt. Ha visszanézzük a felvételeket, most is ezt láthatjuk. Nem értem, hogy ez hogy történhetett.

- A játékosaim a legjobbjukat nyújtották, mindent beletettek a mai mérkőzésen. Huszonéves játékosok szinte az életükért küzdöttek, de nem csak ma, hanem az egész szezonban odatették magukat. A játék képe alapján többet érdemeltünk volna.

Nem értem azt sem, hogy egy ilyen helyzetben a bíró miért nem nézi meg a monitoron ezt a helyzetet. Le kellett volna ellenőrizni, ez a bíró kötelessége lett volna, egyértelmű tizenegyes volt.




Kapcsolódó cikkek

Iványi VAR Zoltán
2023-05-28 15:12:07

Főállású VAR, brutális küldéssel és keresettel!

Hozzászólások: