Fradi: Kiakadtak a Var-ra

VAR

2022-03-23 10:23:52
Ferencváros | Solymosi Péter |

Ferencváros - forrás: blikk.hu
Forrás: blikk.hu - Solymosi Péter - VAR - Fradi

Hatalmas VAR-blama a Fradi meccsén: kiakadtak a szurkolók.

Az NB I múlt hétvégi fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros a Mezőkövesd csapatát fogadta a Groupama Arénában, és bár a hazaiak 1-0-ra nyertek, az indulatok azóta sem csillapodnak. Sőt!

Azok után ugyanis, hogy Tokmac Nguen látványos találatot követően már a 3. percben megszerezte a vezetést a Fradinak, a 32. minutumban Kristoffer Zachariassen is betalált, gólját azonban érvénytelenítette a bíró, Bogár Gergő.

Ezzel nem is lenne akkora probléma, hiszen a Ferencváros végül behúzta a meccset, a szimpatizánsok azonban azóta sem tudják megérteni, hogy mi történhetett a szituáció elemzése közben a VAR-szobában.

A játékvezetőknek ugyanis több, mint négy perc kellett ahhoz, hogy berajzolják a vonalakat és meghozzák döntésüket, miszerint Zubkov lesen volt. Az ítélet azonban egyértelműen téves, mivel a képeket látva kiderült, hogy a Mezőkövesd játékosa belógó könyöke miatt a legrosszabb esetben is egyvonalban volt a Ferencváros támadójával.

A vonazalás nyilvánvalóvá tette, hogy nem volt szó leshelyzetről, a gólt mégsem adták meg

A vonazalás nyilvánvalóvá tette, hogy nem volt szó leshelyzetről, a gólt mégsem adták meg

A hosszú percekig tartó várakozás nem csak a hidegben ácsorgó és ünneplésre vágyó szurkolóknak lehetett rendkívül frusztráló, de a játékosok számára is értelmezhetetlennek tűnt, akik ráadásul könnyen meg is sérülhetnek a tétlen ácsorgást követően.

Ilyen kiélezett szituációban természetesen lehet tévesen dönteni, ám hogy ilyen komoly technikával közel ötpercnyi elemzést követően is rossz ítéletet hozzanak, már nem elfogadható a drukkerek számára, akik természetesen keményen betalálták a helyzetet lesnek ítélő Solymosi Pétert, akiről több mémet is készítettek a mérkőzés óta eltelt napokban.

 
 

Zachariassen átok

Mint az fentebb is olvasható az elvett gólnak végül nem volt jelentősége, a Fradi így is otthon tudta tartani a három pontot, ám Kristoffer Zachariassen számára komoly lélektani hatása lehetett volna.

A norvég válogatott középpályás nyári érkezése óta ugyanis csak árnyéka korábbi önmagának, és bár kétség kívül rengeteget küzd a pályán, a szurkolók közel sem elégedettek a teljesítményével.

Első bajnoki gólját még februárban, a Zalaegerszeg ellen sikerült megszereznie, és ugyan sokan azt hihették, hogy ez majd minden gátat felszakít benne, továbbra is úgy tűnik, hogy teljesen el van átkozva.

Bár a ZTE elleni találata óta már kétszer is gólt szerzett, de mind a kettőt érvénytelenítették a VAR-szoba elemzését követően. Előbb az MTK elleni - végül 0-0-ra végződött - örökrangadón szerzett találatát, majd most a Mezőkövesd ellenit vonták vissza.


blikk.hu


Hozzászólások: