Elveszve a Groupamában

Botrány

2023-06-12 16:24:51
Hanacsek Attila |

Síp - forrás:
Forrás: - Síp

Nem vagyok a női foci rajongója, sőt!

Azonban volt szerencsém – ha ezt annak lehet nevezni – belenézni a női döntő első mérkőzésébe. A játék színvonala olyan volt, amilyenre számítottam. Magyarország egyik legjobb stadionjában ténykedni bármilyen formában, az mindig pluszt kell, hogy adjon. Személy szerint én a játékvezető hölgyön ennek a teljes ellentettjét láttam. Olyan érzésem volt, hogy fél, nem mer döntést hozni, teljesen bizonytalan. Ítéletei több esetben is megkérdőjelezhetők voltak: egyértelmű sárga és piros lapok maradtak el. Gólhelyzetben lerántás, amikor is piros lap helyett csak sárga lapot adott. A vendég kapus 30 méterre a kapujától szó szerint letarolta a támadót, semmi. Érthetetlen. Döbbenten ültem a tv képernyője előtt. Az egyik hazai védő teljesen hülyére vette, ugyanis bármit csinálhatott: se egy szóbeli feddés, se egy sárga lap nem került elő. Pedig három alkalommal is lehetett volna neki lapot adni. Az addigi gyenge teljesítménye az 60. percben csúcsosodott ki, amikor is egy nagyon rossz helyezkedés és játékolvasás után a kapura tartó lövést fejjel védte, amely után hosszú percekig további zavarodottság volt felfedezhető rajta.

Persze, öljenek pénzt a női fociba. Fejlődjön. Nincs ezzel probléma. Na de akkor a női játékvezetés is nagyobb fókuszt érdemel.

Ennek a hölgynek a teljesítménye egy negatív reklám volt a játékvezetés tekintetében. Ha jól láttam, ráadásul Fifa jelvénye van. Akkor gondolom, őt nézik a feltörekvő fiatalabbak. Hát sok jót nem tudnak ellesni. Igaz, arra jó volt ez, hogyan nem szabad csinálni.

További jó fejlődést kívánok!


focibiro.hu hírküldő szolgáltatása


Hozzászólások: