Ötöt rúgott a PMFC

2015-10-17 18:54:01
PMFC | Boda Önkormányzat SE | Molnár Ádám |

Boda Önkormányzat SE - forrás: pmfc.hu
Forrás: pmfc.hu - PMFC-Boda

A megye I-es bajnokság két újonca a PMFC és a Boda csapott össze a Stadion utcában.

 

PMFC-Boda 5-1 (4-0)

Pécs, 400 néző. Jv.: Molnár Ádám

PMFC: Sólyom – Fekete, Erőss, Erdős, Turi – Horvát (Szabó P.), Kónya D. (Horváth V.), Kiss (Szentes), Takács (Hleba), Schmidt – Hadobás (Valkovics). Edző: Márton Gábor

Boda: Kácsor (Schweier) - Laki, Szeifert, Gász, Laczkó, Szabó A. (Soós L.), Kozma (Barlai), Karlovecz (Gál), Sági (Bencze), Németh D., Rácz. Edző: Burzán Zoltán

Gólszerzők: Takács, Schmidt, Kiss P., Hadobás, Szentes

Ahogy az várható volt, sima győzelmet aratott a PMFC labdarúgócsapata a Boda ellen: a piros-feketék 5-1-re nyertek a szombat délutáni bajnokin. A piros-feketék az első félidőben négy gólt szereztek, ami dicséretes, de a vendégek előtt is le a kalappal, mert derekasan állták a sarat.

Az időjárás szerencsére megkönyörült a játékosokon és a szurkolókon, még a napocska is előbukkant, amikor elkezdődött a mérkőzés. S úgy tűnik, a sugarai a PMFC fiataljait hevítették fel inkább: az első félidőben négygólos előnyre tett szert Márton Gábor együttese, amely szinte minden kapura lövéséből betalált. Sőt, ezúttal az is bement, amit nem kapura szántak, Schmidt bal oldali beadása után Szeiferten pattant meg a labda, s a kimozduló Kácsor kezéről a hálóba csorgott.

Persze nem csak ilyen gólokat lőttek a pécsiek, akadtak igazán szemrevaló akcióik is. Amikor például Kónya Dávid a 42. percben meghúzta a jobbszélt, sejteni lehetett, hogy ennek szép vége lesz: érkezett is középen Hadobás Gergő, s a kapu jobb oldalába passzolt – ezt gyönyörűen kijátszották.

A félidőben tehát négy volt közte, némi meglepetésre azonban a szünet után nem nőtt a különbség. Sőt, a vendégek csatára, Rácz Rodrigó egyszer meg tudott lógni a pécsi védőktől, s higgadtan helyezett a jobb alsóba – jogos volt a nagy öröme, a PMFC-t ugyanis hazai pályán vajmi ritkán mattolják. A vége aztán 5-1 lett, vagyis a piros-feketék ezt is behúzták, s ennek köszönhetően maradtak is a tabella élén.




Hozzászólások: