Hoz-e változást a két új JB vezető?

MLSZ JB

2021-06-18 08:23:06
Gaál Gyöngyi Krisztina | Hanacsek Attila | Juhos Attila | Kurmai Zoltán | Szarka Zoltán | Tóth Vencel |

cseretábla - forrás:
Forrás: - cseretábla

Sokak meglepődte azon, hogy az MLSZ elnöksége nem vállalta be a változást a játékvezetői bizottságban, inkább folytatják a megkezdett „sikeres” szakmai munkát.

Az MLSZ döntésének értelmében Juhos Attilával és Szarka Zoltánnal bővült a bizottság. Korábban sokáig az a hír járta, hogy Juhos nem kíván szerepet vállalni, hiszen nem ért egyet az irányvonallal és marad csak „szimplán” BLSZ-os elnök. Szarka Zoltán az előző időszakban is meghatározó személy volt, bár nevével keveset találkozhattunk, hiszen ő a szupertitkos szuperellenőr volt. Vas megye „felvirágoztatására” büszke, bár azt mindenki tudja, hogy nem szakmai alapon lehet előrelépni.

Változást biztosan nem fog hozni a nyugdíjas korú Kurmai Zoltán és Tóth Vencel a bizottságban, hiszen az új nemzetközi trendeket ők már nem ismerik, kapcsolatrendszerük sincs meg a nemzetközi szövetséggel. Vencelnek inkább a JT. megerősítésén és a játékvezetők érdekeinek képviseletével kellene foglalkozni.

Mennyire összeférhető szerep ez neki? Egyfelől ő a játékvezetői „szakszervezet” vezetője és mellette JB. elnökségi tag. Vajon melyik ujjába harap, ha döntést kell hozni?

Gaál Gyöngyi szerepe is furcsa, hiszen azt nem vitathatjuk el, hogy nemzetközileg elismert női játékvezető volt, de idehaza az iroda működésével nagy károkat okozott az amatőr játékvezetőknek és megyei vezetőknek. Ő volt a korábbi rendszer végrehajtója, aki figyelt és megfigyelt embereket és küldte ki a feladatokat a megyéknek.

Piller Sándorról sokat nem lehet írni, hiszen gyakorlatilag a hazai játékvezetésben semmi szerepe nincsen, ő csak egy egyszerű „nemzetközi ellenőr”, ott viszont a jobbak között tartják számon. Biztos megalapozott döntéseket hoz a feltörekvő fiatalokról vagy a NB-s keretről.

Hanacsek alelnök úr nagyon megváltozott a hatalomtól, ezt látta mindenki az elmúlt 4 hónapban is. Sokan azt a jófej és szakmaiságtól elhivatott Hanát akarják, aki volt 10-15 éve. De tudjuk, hogy változnak az emberek…

Berzi Sándor JB. elnök szerepe továbbra sem tisztázott, hiszen valami oknál fogva ő nem akarja látni a szörnyű valóságot. Tapasztalata és bölcsessége miatt ez mindenki számára érthetetlen. Miért asszisztál ehhez a szakmaiatlansághoz?

 


belső szem


Hozzászólások: