Káprály nehéz helyzetbe hozta Andó-Szabót!

Elemzés

2020-06-14 18:50:58
Zalaegerszeg | Paksi FC | Andó-Szabó Sándor | Káprály Mihály |

Paksi FC - forrás: facebook.com
Forrás: facebook.com - Andó-Szabó - Káprály

Ladislav vendégszerzőnk első lendületből megfogalmazott írása a ZTE Paks meccs kapcsán. Mi is felfigyeltünk arra amire Ladislav az ST liveban. Valamit tényleg tenni kell a játékvezetőkkel, mert a kényszerszünet után mintha benn maradtak volna az öltözőben.

Sokszor meghagyok napokat egy-egy cikk megírásában, ám úgy érzem ezt most kell kiírjam magamból. Azt viszont az elején leszögezném, hogy nem csak a mostani meccs miatt döntöttem a cikk megírása mellett, és még csak közöm sincs egyik csapat szimpatizánsaihoz se. Ez a rövid történet nem is inkább a találkozóról, hanem inkább annak „vezetőiről” szól. Legalábbis akik a pályáról irányítanak, nem az asztal mögül…. na de vissza a meccshez. A ma esti ZTE- Paks találkozót ültem le nézni, egy betömörülő mondhatni (atom)bunkeres focit játszó Paks szerzett vezetést , amit mint valami betörők próbáltak a hazaiak feltörni. Sikerült a fordítás, sőt egy Bobál mesterhármas is. Na de ami utána jött….

Úgy a harmadik gól után elkezdtek a vendégek oda-oda rugdosni, ami egy szabadrúgást érni ért, de a sárga nem feltétlenül villant. Ezt még úgy elnézte az ember, mert hát mondjuk ki.. sajnos hozzá vagyunk szokva. Amikor Kulcsár lefejelte Tamást, majd utána egy másik hazai játékost vitt a földre, és ezek után se villant a kártya ott már el kezdtem félni, hogy ezeknek terveik vannak… És akkor jött az a bizonyos bűntető. Megvan az az érzés, amikor a főnök valamit nem lát mert elvileg neked kéne figyelni, de te pont tojsz az egészbe és ha kérdezik akkor gyors bekamuzol valamit, hátha jó lesz? Na szerintem „saccra” így születhetett meg az ítélet, ami visszahozta a vendégeket a meccsbe. Ezzel párhuzamosan sikerült teljesen padlóra küldeni, a sokszor szép focit bemutató zalaiakat. DE hogy én még ilyen jelenetet nem láttam, hogy a játékvezető szó szerint leüvölti az asszisztens személyét, majd mégis igazat ad neki..

Lehet én vagyok hülye, de nem találom a logikát… biztos a diploma hiánya miatt…
Tény rúghattak volna egy negyedik gólt a hazaiak ezzel eldöntve a találkozót és akkor hiába rúgott volna még 2-őt a Paks, lehet az se lett volna elég…Mert akik ezen a mai találkozón tényleg megérdemelték, hogy nyerjenek azok ők voltak. Bobál Gergővel tudok egyetérteni, elvették tőlük 2 pontot nem egyet kaptak….Szerencsétlen Márton Gabi, megint megjött az a bizonyos szembeszél, mint Pécsett. Felvet az emberben több kérdést is, hol a játékvezetői határozottság? Higgadtság? Következetesség? Hol rontottuk el? Tehetné fel a kérdést magában a hazai bírói társadalom zöme… Hol engedtük ki ennyire a kezünkből az irányítást, hagyva hogy befolyásoljanak.. hagyva hogy megfélemlítés után rásegítsünk az esetleges eredmény kialakítására…

Na ez az sporttársak itt a nagy probléma. Nem érdekel, hogy a stúdióban hogy magyarázzák meg majd, nem érdekel, hogy hogyan fogják ezt az egészet úgy elénk tálalni legközelebb, mint ha semmi komoly nem történt volna. Hiszen ugyanaz történt mint eddig, a abdarúgást csúfolták megint meg. Az is igaz, hogy minden országban ezt csinálják, de hát nem véletlenül van UEFA meg FIFA, az a lényege, hogy akkor mindent csináljunk közösen….És tudjátok kedves olvasók, hogy mi a legrosszabb?? Hogy akik ezek után jönnek fiatalabbak, azok valószínűleg még rosszabbak lesznek….


Ladislav (semlegesterfel.com)


Hozzászólások: