Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült Berzi Sándor

MLSZ JB

2019-08-17 06:20:49

Berzi Sándor kitüntetés - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Berzi Sándor kitüntetés

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Berzi Sándor labdarúgóként a Vasas második csapatában játszott, sportvezetőként azonban jóval sikeresebb karriert épített - immár negyven éve dolgozik a hazai futballért.  1979-ben lett az MTK-VM gazdasági vezetője, majd tíz éven keresztül, 1989 végéig elnökhelyettesként dolgozott a klubnál. 1989-ben az MLSZ történetének 21. főtitkára lett, először 1989-től 1996-ig, majd 1998-tól 2006-ig töltötte be a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkári posztját, nála hosszabb ideig senki sem látta el ezt a tisztséget a szövetségben.

Jelenleg a szövetség alelnöke és elnökségi tagja, a nemzetközi osztály igazgatója, a Játékvezető Bizottság elnöke. Kiváló nemzetközi kapcsolatait az európai szövetségnél is kamatoztatja, tagja az UEFA Fegyelmi Bizottságának. Berzi Sándor évtizedek óta rendszeresen kap nemzetközi megbízatásokat az UEFA-tól, a közelmúltban például az Európa-liga bakui döntőjének (Chelsea-Arsenal 4-1) UEFA-ellenőre volt.

Az augusztus 20. alkalmából kiosztott állami kitüntetéseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át pénteken.




Hozzászólások: