OTP Liga 3. fordulója következik

OTP Liga

2016-07-30 08:09:44

bemelegítés - Adidas - forrás:
Forrás: - bemelegítés - Adidas

Ezúttal is három szombati és három vasárnapi mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában. A három még hibátlan csapat közül kettő egymás ellen játszik a Groupama Arénában, a harmadik, a Vasas a nemzetközi porondon még egyetlen magyarként versenyben lévő Videoton FC-hez látogat. A 12 csapatból 8 még nem nyert mérkőzést az idényben. A fordulóból három mérkőzést az M4 Sporton, hármat pedig az m4sport.hu oldalon lehet élőben nézni.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD
(Július 30., szombat, 18.00)

A Haladás a Ferencváros elleni, idegenbeli vereség után az újonc Mezőkövesdet fogadta a saját pályának választott sopronin. A döntetlen azt jelentette, hogy a Hali immár hét bajnoki meccset játszott a Hűség városában 2016-ban, s ezekből csak egyet, a Fradi ellenit veszítette el. Mészöly Géza együttese a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. Ugyancsak nyeretlen a legutóbbi három hazai meccsén. A Bp. Honvéd az Újpest elleni, Fáy utcai idegenbeli győzelemmel kezdte az idényt, majd otthon vereséget szenvedett a Ferencvárostól. Vendégként a legutóbbi három bajnoki meccséből kettőt megnyert. A Haladás vendégeként legutóbb 2015 áprilisában nyert. A két csapat legutóbbi négy egymás elleni párharcából hármat a vendég nyert meg, a Haladás 2016 őszén kétszer is nyert 1-0-ra a Bozsik Stadionban.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Július 30., szombat, 18.00)

A lila-fehérek másodszor játszanak pályaválasztóként az Illovszky Stadionban, elsőre kikaptak a Bp. Honvédtól. Vereséget szenvedtek a második fordulóban is, Diósgyőrben, így két forduló után, egyedüliként a mezőnyben, még pont nélkül állnak. Nebojsa Vignjevics együttese február közepe óta a nyolc hazai bajnoki meccséből csak kettőt tudott megnyerni. A mostani ellenfél, a Paks ráadásul mumusnak számít. Az Újpest otthon (eddig mindig a Megyeri úton) a legutóbbi kilenc kísérletből egyszer sem tudta legyőzni a zöld-fehéreket, e rossz sorozatban még 6-0-s vereség is akad. A legutóbbi siker dátuma: 2010. április 24. Csertői Aurél együttese két döntetlennel kezdett, a DVSC-Teva elleni, idegenbeli 1-1 után egy másik, az Európa Ligában indult csapat, a Videoton FC ellen is ugyanezzel az eredménnyel végzett Pakson.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Július 30., szombat, 20.30)

Két hatpontos csapat találkozik a Groupama Arénában. A Fradi a Haladás elleni hazai siker után Kispesten legyőzte a Bp. Honvédot, eddigi négy góljából hármat Böde Dániel szerzett. A negyediknél gólpasszt adott. A Diósgyőr előbb a Videoton ellen, idegenben győzött 2-1-re, majd az Újpestet győzte le otthon ugyancsak 2-1-re, hátrányból fordítva. A négy góljából hármat Bognár István szerzett, a negyediknél ő ívelte be találatot megelőző szögletet. Horváth Ferenc, a DVTK új edzője (a Ferencváros korábbi csatára) tavasszal, a Videoton edzőjeként, Magyar Kupa-mérkőzésen, győzött már a Groupama Arénában. A Diósgyőr márciusban 2-2-re végzett a Ferencvárossal az Üllői úton.

DEBRECENI VSC-TEVA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Július 31., vasárnap, 18.00)

2011 tavasza óta először nem Kondás Elemér neve hangzik majd el a Loki mérkőzése előtt a csapat szakvezetőjeként, az újonc ellen a beugró korábbi sikeredző, Herczeg András dirigálja majd a legénységet. A 60 éves trénernek ez lesz a 147. élvonalbeli bajnoki mérkőzése a DVSC élén. 2010. november 26-án ült legutóbb élvonalbeli bajnokin a padon, az új stadionban most fog először dirigálni. Kollégájával, Urbányi Istvánnal azon ősz elején, augusztus 14-én mérkőzött meg legutóbb az élvonalban, a Loki 6-2-re nyert az Oláh Gábor utcai pályán a Kecskeméti TE ellen. Kulcsár, Varga és Szakály tagja még az akkori szereplők közül a debreceniek keretének. A Gyirmót még veretlen a bajnokságban, két döntetlennel kezdett, előbb Mezőkövesden, majd otthon az MTK-val szemben szerzett egy pontot.

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Július 31., vasárnap, 18.00)

A kék-fehérek ismét Dunaújvárosban fogadják soros ellenfelüket. A tavaszi zárást is beleértve az MTK a legutóbbi három, pályaválasztóként játszott bajnoki meccsét elveszítette, hasonlóra egyébként legutóbb 2013 augusztusában, szeptemberében volt példa. A legutóbbi hét hazai meccséből haton csak az egyik csapat szerzett gólt, ha úgy tetszik, az első gól döntött. A hetedik 0-0-ra végződött. A Vasas elleni vereség után az MTK idegenben döntetlent játszott az egyik újonccal, a Gyirmóttal. A másik újonc, a Mezőkövesd hazai „iksszel” rajtolt éppen a Gyirmót ellen, majd Sopronban egy pontot gyűjtött a Haladás ellen, tehát még veretlen.

VIDEOTON FC–VASAS FC
(Július 31., vasárnap, 18.00)

A Videoton ősszel eddig jobban megsínyli az albérletbe költözést, mint tavasszal, a nyitányon kikapott a Diósgyőrtől, s két, a hajrában megnyert hazai Európa-liga meccs után csütörtökön vereséget szenvedett Felcsúton a dán Midtjyllandtól is. Ennek ellenére jobb állapotban van a gárda, mint a tavalyi idénykezdetkor. Igaz, egyelőre még nyeretlen, a második fordulóban egy pontot szerzett Pakson. A Vasas kiválóan kezdte a 2016–2017-es idényt, előbb az MTK-t győzte le Dunaújvárosban, majd a DVSC-Teva ellen nyert az Illovszky Stadionban. A legutóbbi idény harmadik és negyedik helyezettje ellen gyűjtött hat pontot. Most a második helyezett következik. A két csapat a legutóbbi idényben háromszor találkozott a bajnokságban, a Fáy utcában a Vasas, a Sóstói Stadionban a Videoton nyert, a mostani helyszínen, Felcsúton 2-2-es döntetlen született.


Hozzászólások: