A hagyományokat ápolni kell

PMFC

2019-04-16 19:06:12
PMFC |

PMFC - forrás: bama.hu
Forrás: bama.hu - PMFC öregfiúk

Nagyon jó hangulatban telt a PMSC Öregfiúk Egyesületének első összejövetele, amelyre egy belvárosi étteremben került sor: a klub korábbi kiválóságai közül immár közel harmincan adtak egymásnak randevút. A cél az, hogy a létszám folyamatosan nőjön.

Már messziről lehetett hallani, hogy életvidám társaság szervezett magának találkozót Pécs egyik belvárosi éttermében. Kihallatszott az utcára a nevetés, a parolázás – ha nem tudtuk volna amúgy is, hogy jó helyen vagyunk, a hang alapján akkor is odataláltunk volna a PMSC Öregfiúk Egyesületének összejövetelére.

Persze, hogyan is lehetne ott síri csend, ahol a társaságban ott van többek között a korábbi kiváló kapus, egyben nagy mókamester, Kovácsevics Árpád, valamint a kiváló zsugás (labdával, természetesen), Megyeri Károly. Mondjuk, biztos nem volt könnyű dolguk az ottlévőknek, új sztorit ebben a körben nem nagyon lehetett elsütni…

– Tizenöt–húsz évvel ezelőtt meg kellett volna már csinálni ezt az egyesületet – mondta lapunknak Megyeri Károly. – Nagyon örülök neki, hogy együtt vagyunk, s biztos vagyok benne, hogy a létszám egyre csak gyarapodni fog, s ennek köszönhetően teljesíteni tudjuk azokat a célokat, amelyeket megfogalmaztunk: segíteni szeretnénk a felnőtt- és az utánpótlást is.

Természetesen ott volt az ötletgazda, az egyesület elnöke, Mészáros Ferenc is. Örömmel mutatta, hogy bizony sok asztalra volt szükség ahhoz, hogy elférjenek – ebből is látszott, hogy van igény erre a kezdeményezésre.

– De nem csak azok támogatják az egyesületet, akik itt vannak, hanem olyanok is, akik más elfoglaltságaik miatt sajnos nem tudtak eljönni: így például Róth Antal, Gera Zoltán, Tököli Attila, Dobány Lajos, Jäkl Antal. No meg persze Garami Józsi bácsi, akit örökös tiszteletbeli elnökké szeretnénk választani, s ennek apropóján készíttettünk is egy plakettet, amit valamikor át fogunk adni neki.

A négytagú elnökségben ott van a tagok között dr. Bércesi Ferenc, aki annak idején szakosztályelnökként együtt dolgozott Garamival.

– Közeli munkatársa voltam a Jóskának, együtt sírtunk, együtt nevettünk. Nagyon örülök annak, hogy ily módon megadjuk a tiszteletet a Garami-korszaknak, amelyet joggal nevezhetünk a klub egyik sikerkorszakának. Tudjuk, honnan hozta fel a csapatot, sok fiatal helyi játékost épített be, ő tette be először Dárdai Palit is. Jelenleg sajnos nehéz helyzetben van a klub, bízom benne, hogy a lehetőségeinkhez mérten tudjuk majd támogatni.

A PMSC-öregfiúk élvezték egymás társaságát – hosszú volt az este.
Hozzászólások: