Ez volt a Geresdlak-PMFC meccs

PMFC

2015-10-26 18:46:35
PMFC | Geresdlak |

Geresdlak - forrás: pmfc.hu
Forrás: pmfc.hu - Bogád-PMFC

A Baranya megyei I. osztály 11. fordulójában a tabella élén álló PMFC Geresdlakra látogatott vasárnap, hogy a PMSC korábbi kiváló középpályása, Lőrincz Sándor vezette Geresdlaki Dózsa SE vendégeként gyűjtse be a győzelemért járó három pontot.

Márton Gábor piros-fekete együttesére ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, ráadásul az időjárás is kellemes volt, ennek köszönhetően remek hangulatban vette kezdetét a találkozó.

A házigazdák igyekeztek keményen zárni és megállítani a pécsiek támadásait, de a mecsekaljaiak a 15. percben így is megszerezték a vezetést Turi átlövéséből. Labdája egy játékoson irányt változtatva, a kapufáról kötött ki a felső sarokban, Németh kapusnak esélye sem volt a hárításra, 0-1. A folytatásban a PMFC nem tudott újabb gólt szerezni, hiába dominált és szerzett két kapufát. A felek így 0-1-es állással mentek pihenőre.

A fordulás után azonban gyorsan újabb góllal örvendezették meg szurkolóikat a pécsiek, a 49. percben Kónya Dávid talált be, 0-2. Ezzel együtt a geresdlakiak teljesítménye látványosan visszaesett, s beindult a vizitálók gólgyártása. Az 56. percben Kónya Dávidot ölelték át ismét csapattársai, aki duplázni tudott, s a bajnokságban már negyedik gólját jegyezte.

A lendületben lévő pécsiek egy pillanatra sem vettek vissza, élvezték a játékot. A 67. minutumban Kiss már együttesünk negyedik, önmaga szezonbeli ötödik találatát szerezte, 0-4. A 72. percben pedig a védelmet erősítő Erdős is feliratkozott a góllövőlistára, 0-5.

A végeredményt Schmidt állította be, aki a 85. percben magabiztosan értékesítette az Albert játékvezető által megítélt büntetőt, így már tizenhárom gólnál jár a bajnokságban. A vége tehát 0-6-os győzelem lett a PMFC javára, amely továbbra is az első helyen áll a bajnokságban. A piros-feketék a következő fordulóban, október 31-én, szombaton 14:00 órakor a Villány TC-t látják vendégül a Stadion utcában.

– Nagyon szép környezetben játszottunk vasárnap, egy szimpatikus csapat ellen, akiknek eredményes munkát kívánok Paja barátommal- kezdte a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor. – Az első félidő felejthető volt, ugyanis néhány támadójátékosom mélyen a tudása alatt teljesített. Ennek a szünetben hangot is adtam, a ráhatásnak pedig meg is lett az eredménye. A második játékrészben már úgy játszottunk, ahogy az elvárható tőlünk. Remekül futballoztak a fiúk! Ez az a PMFC, amit látni akarok a pályán, és gondolom így vannak ezzel a szurkolók is. Örömteli, hogy ismét sokan kísértek el minket és remek hangulatot teremtettek. Nekik ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni, reméljük, a továbbiakban is folytatják a buzdítást. Szurkolóink fontos szerepet játszanak abban, hogy a csapat hétről-hétre eredményesen szerepel. Elérkezett az ideje annak is, hogy jó szóval illessem a játékvezetést, ugyanis kiválóan dolgoztak. A szabályokat minden esetben pontosan alkalmazták. Ahogy a mérkőzés után, úgy most is gratulálni szeretnék Albert Gábor játékvezetőnek!

– Amit az első félidőben kértem a játékosaimtól, azt maximálisan megvalósították – kezdte értékelését Lőrincz Sándor. – Az volt a célunk, hogy Kónya Dávid elől lezárjuk a területeket. Bár jobban játszott a PMFC, csupán egy gólt kaptunk átlövésből, amiben szerintem benne voltunk... A második félidőben ismét nekünk esett a Pécs, hamar megkaptuk a második gólunkat. Onnantól kezdve pedig éreztem, hogy a csapat szétesett. Az egyik legnagyobb hibánk az, hogy feladjuk, amikor igazán küzdeni kéne. Nagy egyéni hibákat követtünk el, emellett felütötte fejét a fegyelmezetlenség is. Lesz mit átbeszélnünk az öltözőben, de teljesen megérdemelten győzött a PMFC – ismerte el Lőrincz Sándor, a Geresdlaki Dózsa SE vezetőedzője.
Hozzászólások: