Schmidt Zsolt góljával nyert a PMFC

PMFC

2015-10-11 18:34:45
PMFC |

PMFC - forrás: pmfc.hu
Forrás: pmfc.hu - Bogád-PMFC

A körülmények, a barátságtalan időjárás, a csúszós, sáros pálya alaposan megnehezítették a PMFC dolgát a bogádi bajnokin. A piros-feketék nem is tudtak tetszetősen, szépen futballozni, ezúttal meg kellett szenvedniük a három pontért, amit végül Schmidt góljával szereztek meg.

Több mint kétszáz mazochista állta körül a pályát esőkabátban, esernyővel a kézben. Ebben a barátságtalan, hideg időben talán az Emirates-be sem megy ki szívesen az ember – hát még a bogádi pályára. Amely ugyan megszépült az utóbbi időben, van már csinos öltözőépület is, de mindez nem változtatott azon, hogy a falu szélén lévő füvesre bizony odavágott a szél és az eső rendesen.

De nem volt mese, bajnokit kellett játszani. A házigazda bogádiak számára nem sok jót ígért, hogy a listavezető PMFC-t fogadták: miután ők győzelem nélkül az utolsó helyem szerénykedtek, a pécsieket pedig eddig csak a Mohács tudta legyűrni, előzetesen nagyon úgy tűnt, hogy kevés–sok lesz a végeredmény. Ehhez képest a mérkőzés elején bizony nagyon nekidurálta magát Sztázics Márk együttese, többször is eljutott Sólyom Csaba kapujáig, s még 0-0-s állásnál volt egy olyan szituáció is, amikor mindenki tizenegyest látott, kivéve Joó Csaba játékvezetőt.

A későbbiekben pedig kiderült, hogy ennek lett volna jelentősége. A csúszós, sáros, felázott talajon ugyanis nem tudott brillírozni a PMFC, amely ment előre becsülettel, de látszott, hogy nagyon meg kell szenvednie a győzelemért. Sokáig kellett várni arra, hogy a piros-feketék vezetést szerezzenek – a három pontot érő gólt végül Schmidt Zsolt szerezte a 72. percben egy gyönyörűen elvégzett szabadrúgásból.

A PMFC tehát nyert, s ezzel maradt is a tabella élén. A tizedik fordulóban, október 17-én hazai mérközés következik, az újonc Boda látogat Pécsre.

forrás: bama.hu
Hozzászólások: