Stadionfoglalás?

PMFC

2015-10-12 18:30:59
PMFC |

PMFC - forrás: bama.hu
Forrás: bama.hu - klubház

Három alkalommal is megpróbált bejutni a PMFC stadionjába szombaton, vasárnap és hétfőn délelőtt a volt tulajdonos, Matyi Dezső. A pécsi önkormányzat nem érti az üzletember tettét.

 

Továbbra sem zökkenőmentes az élet a labdarúgó megyei I. osztályban PMFC-nél, ezúttal a volt tulajdonos, Matyi Dezső "színesítette" a hét végén a klub életét, Matyi Dezső több alkalommal is ügyvédekkel, biztonsági emberekkel próbált bejutni a Stadion utcai létesítménybe, mindannyiszor sikertelenül. Mint ismert, a nyáron a pécsi önkormányzat nettó 300 millió forintért, plusz egy belvárosi ingatlanért vásárlási szerződést kötött a PMFC indulási jogára, valamint az összes, hozzá köthető "brand-re" (honlap, címer, névhasználat, piros-fekete színek). Utólag derült ki, hogy jelentős, tízmillió forint feletti közüzemi tartozásokat "hozott" az üzletbe a klub, emiatt egy hazai bajnokiját el is kellett halasztania a csapatnak. Őri László alpolgármester elmondása szerint az önkormányzat a keretszerződés értelmében 50 millió forint plusz áfát már átutalt Matyi Dezsőnek, a további kifizetéseket akkor teszi meg, ha forintra pontosan látni a hátrahagyott tartozásokat, és kiderül, milyen munkákat kell még elvégezni a létesítményekben a zökkenőmentes működéshez.

 

Nem ismeri Őrit Matyi Dezső

Matyi Dezső hétfő este elküldte nekünk (bama.hu-nak) álláspontját az üggyel kapcsolatban. Az biztos, hogy ezúttal sem kellett "csalódnunk" a PMFC volt tulajában.

„A sajtótájékoztatón nyilatkozó sportrajongót nem ismerem, azonban az általa elmondottakból azt a következtetést vagyok kénytelen levonni, hogy ő pedig azokat a tényeket nem ismeri, amelyekről a közvéleményt tájékoztatni kívánta. Nem kívánom sem Pécs városát, sem a pécsi futballt negatív sajtóhírekkel tovább terhelni, ezért az ügyben további nyilatkozatot nem teszek azon kívül, hogy a hangulatkeltő és valótlan nyilatkozatokkal szemben jogi úton lépek fel.”
Hozzászólások: