70 éves Berzi Sándor

MLSZ JB

2019-06-07 16:00:57

Berzi Sándor - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Berzi Sándor

70 éves Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, elnökségi tagja, nemzetközi igazgatója, MLSZ JB. elnöke, nemzetközi ellenőr.

Berzi Sándor 1949. június 7-én született, és már egész fiatal korában közel került a labdarúgáshoz, édesapja ugyanis NB I-es labdarúgó, majd sportvezető volt.

Labdarúgóként a Vasas második csapatában játszott, sportvezetőként azonban jóval sikeresebb karriert épített - immár negyven éve dolgozik a hazai futballért.  1979-ben lett az MTK-VM gazdasági vezetője, majd tíz éven keresztül, 1989 végéig elnökhelyettesként dolgozott a klubnál. 1989-ben az MLSZ történetének 21. főtitkára lett, először 1989-től 1996-ig, majd 1998-tól 2006-ig töltötte be a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkári posztját, nála hosszabb ideig senki sem gyakorolhatta ezt a tisztséget a szövetségben.

Jelenleg a szövetség alelnöke és elnökségi tagja, a nemzetközi osztály igazgatója, a Játékvezető Bizottság elnöke. Kiváló nemzetközi kapcsolatait az európai szövetségnél is kamatoztatja, tagja az UEFA Fegyelmi Bizottságának. Berzi Sándor évtizedek óta rendszeresen kap nemzetközi megbízatásokat az UEFA-tól, a múlt héten például az Európa-liga bakui döntőjének (Chelsea-Arsenal 4-1) UEFA-ellenőre volt.

Születésnapja alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a sportvezetőnek, és köszönetet mondott azért, hogy "az elmúlt évtizedek alatt különböző futballkluboknál, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetségben végzett munkájával is elkötelezetten szolgálta a hazai labdarúgás ügyét". Berzi Sándornak a miniszterelnök sportért felelős tanácsadója, Takács Mihály adta át az üdvözlő levelet.

Jó nyugdíjas éveket kedves Sándor!


 

Kapcsolódó cikkek

Berzi Sándoron a sor!
2013-09-20 13:56:26

Mint arról a Nemzeti Sport már beszámolt, a vasárnapi DVSC-Teva--Videoton (2?1) rangadó nem ért véget a lefújáskor.

Ünnepel Berzi Sándor!
2013-06-07 17:48:06

A facebook profilja szerint ma ünnepli 64. születésnapját az MLSZ elnökségi tagja, alelnöke, nemzetközi igazgatója és a Játékvezetői Bizottság elnöke - nem négy különböző személy, hanem egy - Berzi Sándor! Boldog születésnapot kívánunk Sándornak és kívánjuk, hogy ne felejtse el azokat, amiket még Videoton ügyvezetőjeként mondott a Szövetséggel kapcsolatban (alázat, tisztesség, erkölcs és "szakmaiság") Csányi Sándor megválasztása előtt az NB. I-es és NB. II-es csapatvezetőknek Felcsúton és szűkebb szakmai megbeszéléseken...

 

Berzinek kell vizsgálni a korábbi klubjának ügyét?
2012-11-14 09:13:35

Garancsi István a Videoton tulajdonosa is megszólalt a hétvégi Kecskemét elleni mérkőzéssel kapcsolatban. Az interjúban olvasható, hogy az MLSZ illetékeseihez fordulnak, mert nem lehet megengedni, hogy mások munkáját szándékosan tegyék tönkre magukról megfeledkezett játékosok, és ezt a bírók engedjék a pályán. Természetesen az MLSZ vezetése ki fogja vizsgálni a beadványt, mint ahogy eddig is minden észrevételre időben reagált. Érdekes azonban az ügyben, hogy ismét a játékvezetéssel kapcsolatban fogalmaztak meg észrevételt, mint ahogy tette ezt a vezetőedzőjük is. Az ügyben nyilván most is az Videoton korábbi ügyvezetőjének, az MLSZ elnökségi tagjának, nemzetközi igazgatójának és JB elnökének Berzi Sándornak kell eljárnia. Múlt héten az MLSZ vezetői arról döntöttek, hogy a csapatok nem tehetnek észrevételt a játékvezetők működésével kapcsolatban..

Hozzászólások: