Nálunk Berke a legjobb

Játékvezetők statisztikái

2019-05-29 06:37:38
Berke Balázs |

Berke Balázs - DVSC - forrás:
Forrás: - Berke Balázs - DVSC

Ki lehet hozni Iványi Zoltán az MLSZ-nél a legjobbnak, de nálunk Berke vitte az évet.

 

Az OTP Liga 2018/2019-es küzdelmeiben 16 játékvezető vezetett mérkőzéseket. Közülük 10 mérkőzésszám alatt Bogár Gergő, Bognár Tamás, Németh Ádám, Pillók Ádám, Radványi Ádám és Szőts Gergely vezetett. Az ő teljesítményüket nehéz összehasonlítani a 22 mérkőzéses Berke Balázzsal vagy éppen a 19 mérkőzéses Kassai Viktorral.

Az újságírók sokszor nem szakmai szempontból értékelik a teljesítményeket, így fordulhat elő, hogy ők az adott játékvezetői hibákat, szituációkat nem a szabályok szerint ítélik meg.

 

Akiket lehetne értékelni idén:

Andó-Szabó Sándor

Berke Balázs

Erdős József

Farkas Ádám

Iványi Zoltán

Karakó Ferenc

Kassai Viktor

Pintér Csaba

Solymosi Péter

Vad István

 

A weboldalunk által felkért szakember az alábbi sorrendet állítottak fel:

Berke Balázs  8,2 pont

Kassa Viktor 8,15 pont

Pintér Csaba 8,1 pont

Iványi Zoltán 7,9 pont

Farkas Ádám 7,9 pont

Andó-Szabó Sándor 7,85 pont

Vad István 7,8 pont

Erdős József 7,6 pont

Karakó Ferenc 7,5 pont

 

A sorrendnél figyelembe vették azt, hogy az adott játékvezető hány mérkőzést vezetett és a mérkőzéseken milyen súlyos hibákat követett el. Figyelembe vették azt is, hogy az adott mérkőzés után pihentette-e az MLSZ az adott játékvezetőt.

"Berke az utolsó fordulót leszámítva végig magas színvonalon bíráskodott, így arra lehetett tippelni, hogy ő lesz az MLSZ szerint is az év játékvezetője. Sajnos a bebizonyosodott ismét, hogy a profi keret szakmai felkészültségét meg lehet kérdőjelezni. Most arról ne beszéljünk, hogy túlsúlyos vagy fizikai tesztekkel küzdő játékvezetők még a keretben lehetnek vagy arról sem, hogy FIFA játékvezetők kényes szítuációkban nem ismerik a szabályokat és rendre rosszul döntenek. Ez nem csak az ő hiábjuk, hanem az oktatásban kell keresni a felelőssöket" - nyilatkozta weboldalunkak az egyik országos ellenőr.

 


 

Hozzászólások: