Eldőlt: Lesz videóbíró az NB I-ben is

MLSZ JB

2019-05-10 12:00:58

Kassai Viktor - VIDEÓ - forrás: fifa.com
Forrás: fifa.com - Kassai Viktor - VIDEÓ

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a péntek délelőtti küldöttközgyűlésen elárulta, már döntöttek arról, hogy hazánkban is bevezetik a videóbírót, de kell még egy kis gyakorlás, mielőtt élesben is használni fogják.

Péntek délelőtt Telkiben tartotta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2019-es küldöttgyűlését, ahol hosszabb beszédet mondott Csányi Sándor. Az MLSZ-elnök a mondandója végén kitért a játékvezetésre is, és fontos bejelentést tett a videóbíró kapcsán.

– Sosem lesz jó a játékvezetés, legalábbis az általános megítélés szerint – mondta Csányi. – Én azt tudom mondani, hogy a játékvezetés színvonala nem jobb, nem rosszabb, mint a nemzetközi játékvezetés színvonala. Sokat költünk képzésre, bevezettük a profi játékvezetést, az MLSZ JB próbálja javítani a színvonalat.

FOLYAMATOSAN KOMOLY ELEMZÉSEK KÉSZÜLNEK EGY-EGY JÁTÉKVEZETŐ MŰKÖDÉSÉRŐL, NEM AZÉRT NEM HOZZUK NYILVÁNOSSÁGRA, MERT EL AKARJUK TITKOLNI.

Egyrészt csatlakoztunk az UEFA játékvezetői konvenciójához, az meghatároz bizonyos szabályokat, másrészt pedig nem jelenti a nyilvánosság hiánya azt, hogy a nem megfelelően vezető bíró nem kap retorziókat. A videóbíró a nagy újítás, nem egybehangzóan elégedett mindenki vele, de összességében korrektebbé teszi a játékvezetés.

Az elnök kitért arra is, amikor a sajtó az egyik nyilatkozata után felkapta a hírt, hogy a horvátok kaptak a FIFA-tól támogatást és megcsinálták a videóbíró-rendszert.

– Mindenki kap támogatást. Nem a videóbíróra, de arra használja, amire ő akarja, az a lényeg, hogy fejlesztés legyen – folytatta az elnök. – Mi is kaptunk támogatást, mi is fejlesztésre használjuk, például több mint 10 hektárt vásároltunk meg itt a szomszédban, új edzőpályák épülnek. Kevés a pálya, kevés az élőfüves pálya, folyamatosan bővítjük a lehetőségeket. De ahogyan mondtam, döntöttünk arról, hogy bevezetjük a videóbírót, ami már csak azért is fontos, mert a magyar bíróknak nagyon nehéz lenne lehetőséget kapni nemzetközi mérkőzésen, ha nincs elég gyakorlatuk ebben.


 

Kapcsolódó cikkek

VAR szükséges az NB. I-ben is
2019-03-28 18:32:40

Az NB I-ben is kell a videóbíró: Kassai és a magyar játékvezetők BL-szereplése is a tét .

Szabó Zsolt: legjobb a központi VAR
2019-03-20 18:42:22

A videoasszisztens működtetésére a meglévő három megoldás közül – autóbuszos mobil rendszer, stadionokban kiépíthető vagy egy központi helyre telepített stúdió – az utóbbi tűnik a legjobbnak. Szabó Zsolt korábbi játékvezető is így látja, a 321 NB I-es mérkőzést vezető bíró alaposan beleásta magát a témába.

Hozzászólások: