Titkos keret lista?

MLSZ JB

2018-08-29 13:31:42

MLSz székház - forrás: fft.hu
Forrás: fft.hu - MLSz székház

Közéredekű adatigényléssel fordultunk az MLSZ-hez, akik még válaszra sem méltatták a magyar játékvezetői társadalmat, titeket.

 

Az alábbi levelet juttattuk el az MLSZ vezetőjének és sajtó osztályának:

 

"Tisztelt Főtitkár Úr!

 

2018.  július 24. elektronikus levélben fordultam a Magyar Labdarúgó Szövetség Hivatali  adminisztrációs Vezetőjéhez, amelyben kértem, hogy szíveskedjen számomra megküldeni a 2018/2019-es bajnoki szezon őszi fordulóra az MLSZ által elfogadott és jóváhagyott játékvezetői és ellenőri kereket.

 

Bizonyára Ön is tudja, hogy korábban az MLSZ minden szezon előtt közzétette, hogy az NB. I-es, NB. II-es bajnokságokban kik vezethetnek mérkőzések és kik asszisztálhatnak. Ez többek között a Nemzeti Sport szezon nyitó kiadványaiban is megjelent.

 


Az UEFA és a FIFA minden év januárjában teszi közzé a kereteket és a kategóriába sorolásokat.


Sajnos az MLSZ JB. az elmúlt időszakban nem tette közzé kereteket, így nem tudhatja meg senki, hogy pl.: a "túlkoros" Solymosi Péter tovább működhet profi játékvezetőnek vagy azt sem, hogy Nb. I-es amatőr keretet hozott létre az MLSZ JB. Nem lehet azt sem tudni, hogy a szuperellenőri keretbe Puhl Sándor és Hanacsek Attilán kívül ki van még besorolva.

 


Az átlátható és transzparens működését érdekében mindenki megnyugodna, ha közzé lenne téve az országos keret a korábbi gyakorlatnak megfelelően.

 

 

Az elmúlt időszakban több szuper ellenőr és asszisztens ellenőr is működött az NB-s mérkőzéseken, akik küldése nem volt feltűntetve sem az adatbankban, nem az Intergrált Futball alkalmazásban.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége által elfogadott és többször módosított, hatályos Labdarúgás versenyszabályzata 30. § (1) e) pontja alapján a versenyrendszert kiíró szövetség közli a kiküldött játékvezetők nevét, abban az esetben, ha a játékvezetők kijelölése végleges. A játékvezetők fogalmi körét a hivatkozott szabályzat 30. § (1) a) pontja tartalmazza, amelyekbe az ellenőrök is bele tartoznak.

 


Az UEFA és a FIFA minden esetben közzé teszi a teljes küldést, amely tartalmazza a játékvezető ellenőrök, szövetségi delegáltak nevét is. (Így lehet pl. azt is megtudni, hogy az MLSZ versenyigazgatója vagy éppen Berzi Sándor mely BL mérkőzésen UEFA delegált.)

 

 

A fentiekre figyelemmel valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján közérdekű adatigényléssel fordulok a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

 

  Kérem, küldjék meg nekem a következő adatokat:

 

  •  MLSZ JB. által a 2018/2019. őszi szezonra elfogadott országos kereteket
  • 2017. január 1. napjától Puhl Sándor és Hanacsek Attila mely mérkőzésen vett részt „kontroll ellenőrzés” megnevezéssel. (Magyar Kupa, NB. I-es, NB. II-es és NB. III-as mérkőzések vonatkozásában)
  • 2017. január 1. napjától mely NB. I-es mérkőzésen ki működött közre asszisztens ellenőrként.
  •  A 2018/2019-es őszi szezonba felkerült NB. III-as játékvezetőket és asszisztenseket az országos ellenőrök közül ki és mely mérkőzésen ellenőrizte.

 

Adatigénylésem az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 26.§ (1), a 28.§ (1) és a 29.§ (1) bekezdésein alapul, kérem, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésemnek 15 napon belül tegyenek eleget.

 

A legegyszerűbb technikai megoldás érdekében kérem, hogy .....................t email címre elektronikus úton küldjék lehetőleg a közölt adatokat .xls, .doc vagy .pdf kiterjesztésű file-okban. Amennyiben erre nincsen lehetőség, úgy egy CD lemezre mentve rögzítsék az adatokat, és azt személyesen kívánom átvenni. Amennyiben kizárólag papír alapú másolásra van lehetőség, úgy a dokumentumok másolásával kapcsolatban felmerülő indokolt költségek megtérítését természetesen vállalom, a költségek mértékére vonatkozóan azonban előzetes tájékoztatást kérek a törvény 28.§ (3) bekezdése alapján.

 

Amennyiben a világhálón elérhetőek az általam kért információk, kérem, hogy az adatszolgáltatást az adatot tartalmazó nyilvános forrás megjelölésével szíveskedjen teljesíteni a törvény 30.§ (2) bekezdésével összhangban."

 

 

Az elektronikusan megküldött levélre a mai napig nem érkezett válasz. Szerkesztőségünk jogászok bevonásával dolgozik azon, hogy milyen módon lehetne kikényszeríteni az MLSZ JB-t az átlátható műkődésre és tájékoztatásra.

 


 

Hozzászólások: