Elhunyt Lázár Bence

Játékosok

2018-02-22 15:08:32

Lázár Bence - fekete - forrás:
Forrás: - Lázár Bence - fekete

Mély fájdalommal értesültünk róla, hogy a korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó hosszú betegség után, 26 évesen távozott közülünk.

 

Lázár Bence 1991-ben született Kecskeméten, 15 évesen Lajosmizséről került az Újpesthez, ahol az utánpótláscsapatokban nyújtott teljesítménye alapján már 2008-ban, 17 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között. Az élvonalban a 2010/2011-es idényben lépett pályára először, és nagyon rövid idő alatt meghatározó játékosa lett a csapatnak, ebben a szezonban 13 mérkőzésen 8 gólt szerzett. Az utánpótlás-válogatottban 2011 januárjában mutatkozott be, összesen négy nemzetközi mérkőzésen lépett pályára Róth Antal U21-es csapatában, egy alkalommal az A-válogatott keretébe is meghívót kapott Egervári Sándor szövetségi kapitánytól.

 

 

Egy súlyos betegség, leukémia vetett véget játékos-pályafutásának. Úgy tűnt, sikerült legyőznie a betegséget, s bár vissza kellett vonulnia a profi futballtól, televíziós szakkommentátorként is nagyszerűen megállta a helyét. Betegsége azonban az utóbbi hetekben váratlanul súlyosra fordult, és már nem lehetett megmenteni az életét.

 

 

- Mélységes megdöbbenéssel állok a történtek előtt, ilyenkor érzi át az ember, hogy a sportban elszenvedett kudarcok valójában semmit sem számítanak, az igazi tragédia ez, amikor elveszítünk egy nagyszerű fiatalembert - mondta korábbi edzője, Róth Antal az mlsz.hu-nak. - Bence a futballért élt, hihetetlen kitartásról tanúbizonyságot téve, rengeteget tett azért, hogy utánpótlás-válogatott, valamint meghatározó élvonalbeli játékos váljon belőle. Küzdeni tudásának, elhivatottságának és gólérzékenységének köszönhetően a legjobb hazai labdarúgók egyike lett, az U21-es válogatottban mindvégig érezni lehetett rajta a hihetetlen győzni akarást, soha nem elégedett meg saját teljesítményével. Az elmúlt években is mindent megtett, hogy legyőzze a betegséget, tragikus, hogy a sors végül megakadályozta ebben.




Hozzászólások: