Andó-Szabó: 200!

Profi - statisztika Játékvezetők statisztikái

2017-09-10 08:19:11
Andó-Szabó Sándor |

Andó-Szabó Sándor - sárga mez - forrás: vidi.hu
Forrás: vidi.hu - Andó-Szabó Sándor - sárga mez

Andó-Szabó Sándor szombaton vezette a 200. NB. I-es mérkőzését az élvonalban.

Andó-Szabó Sándor, korábbi néven csak Szabó Sándor Budapesten járt gimnáziumba, így adott volt, hogy a Győri László invitálására a Budapesti Labdarúgó Szövetségnél iratkozott be a tanfolyamra és Ring János vizsgabiztos előtt sikeres vizsgát tett.

Első mérkőzése 1995. augusztusában volt, ahol partbíróként, a Vésztő–Mezőberény II. (Békés megyei harmadosztály) tevékenykedett. Az első felnőtt meccse a Gyula Magán SE–Medgyesbodzás találkozó volt. Három évvel később vezette az első megyei I. osztályú mérkőzését, a Szarvas–Doboz összecsapást, ekkor már az NB III-as asszisztensi keret tagja volt.

1999-ben mutatkozott be NB III-as játékvezetőként a Csongrád–Martfű találkozón. 2001-ben lett utánpótlás játékvezető, majd 2002. decemberében került az országos játékvezetői keretbe, ahol tavasszal az NB II-ben a Bőcs–Nyírbátor mérkőzésen debütált.

2006-ban újabb minősítéssel került fel az NB I-es keretbe, ahol 2006. április 14-én Debrecen-REAC mérkőzésen debütált élvonalbeli játékvezetőként.

 A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) 2008-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. A FIFA JB 45 éves korhatárát elérő, az aktív nemzetközi mérkőzésvezetéstől búcsúzó Bede Ferenc helyére került.

Andó-Szabó a levezetett 200 NB. I-es mérkőzésen 879 sárgalapot oszott ki és 51 játékost állított ki.

Andó-Szabó részletes statisztikája elérhető az andoszabo.profispori.hu oldalon.


 

Hozzászólások: