Kassai újra Európában!

Profi - Nemzetközi

2017-08-17 09:30:39
Andó-Szabó Sándor | Kassai Viktor | Ring György | ifj. Tóth Vencel |

Kassai - Wemblay - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Kassai - Wemblay

Az FC Bruges-AEK Athen EL-play off találkozót vezeti a magyar topjátékvezető. Belga-görög párharc lesz az Európa Liga csoportkörébe jutásért. Augusztus 17-én, csütörtökön 20.45 órától az FC Bruges fogadja az athéni AEK együttesét, a meccs Kassai Viktor sípszavára kezdődik.

A Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging tradicionális gárdának számít, elvégre az elődök 1891-ben alapították. Bármennyire is furcsa, tény: az FC Bruges az egyetlen belga csapat, amely bejutott a BEK döntőjébe: 1978-ban sikerült eljutniuk a fináléba, ahol a Liverpooltól szenvedtek vereséget. A Jupiler League jelenlegi listavezetője tizennégyszeres bajnok, a BL-selejtezőben legutóbb az isztambuli Basaksehir búcsúztatta.

A görög főváros 97 éve prosperáló csapata, az AEK története során tizenegyszer nyerte el a bajnoki címet. Négy éve először esett ki az élvonalból úgy, hogy korábban túlélt egy csőd közeli helyzetet, mivel az egykor Rivaldót és magyar focistákat is foglalkoztató, patinás klub óriási adósságot halmozott fel. Felálltak a padlóról, visszakerültek az első osztályba, sőt, nemrég a Bajnokok Ligája kvalifikációs körében mérkőztek, ahol a moszkvai CSZKA kétszer is legyőzte őket.

Kassai Viktor munkáját asszisztensként Tóth Vencel és Ring György segíti, a tartalék-játékvezetői teendők pedig Andó-Szabó Sándorra hárulnak - írja az mlsz.hu




Hozzászólások: