Nem kímélték Viktort

Kassai Viktor

2012-10-24 18:08:00
Kassai Viktor |

Kassai intés - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Kassai intés

Minden futballszurkoló tisztában van vele, hogy mi történt a nyári Eb-n az ukrán-angol mérkőzésen. Kassai Viktor és csapata nem adott meg egy gólt a házigazdáknak az angolok elleni meccsen. Ukrajna végül kiesett, Anglia továbbjutott. Az eset nagy vihart kavart, a magyar játékvezetői csapatot hazaküldték a hiba után.


A legtöbben Vad II Istvánt szidták, aki gólbíróként tevékenykedett annál a kapunál, amelyiknél Terry kivágta a kapuba szálló labdát, mindenki szerint a gólvonalon túlról. Ezt a lassítások is igazolták. Arról azonban kevesebb szó esett és a feledés homályába is merült, hogy az ukránok akciója azért futhatott végig a pályán, mert a támadás kibontakozásánál Erős Gábor asszisztens elnézett egy leshelyzetet. Ha akkor jelez Kassainak, Vad II nem kerül kellemetlen helyzetbe. Ez persze nem menti fel az alól, hogy olyan közelről, tökéletes szögből, illett volna észrevennie, hogy Terry már későn érte el a zsugát.

Mostanra kiderült, hogy a tévedések sorozatáért Vad II-nek kell egyedül elvinnie a balhét. Kassai Viktor segítői az Eb-n a következők voltak: Erős Gábor, Ring György, Vad II István, Bognár Tamás, Kispál Róbert. A mai, Dortmund-Real BL-meccsen Erős és Ring az oldalvonalról, az alapvonalról Bognár és Fábián Mihály - utóbbi váltotta Vad II-t - , negyedik játékvezetőként Kispál Róbert segíti Kassait, akárcsak korábban az Anderlecht-Málaga összecsapáson.


Az ukrajnai balhét tehát egyedül Vad II István nyakába varrták...




Hozzászólások: