Kassai: Remélem menni fog

Kassai Viktor

2019-11-13 14:37:51
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - interjú - forrás: fft.hu
Forrás: fft.hu - Kassai Viktor - interjú

A 322. magyar élvonalbeli meccsen bíráskodó Kassai Viktor szerint kiváló kezdeményezés a menedzserképző, ahol többek között Kakával és Drogábával fog tanulni. A rutinos bíró nem titkolta, a futballban képzeli el az életét.

Korábban honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy az elmúlt hétvégén az NB I-es rekordot megdöntő 44 éves játékvezető, Kassai Viktor többek között az aranylabdás Kaká és a Chelsea korábbi támadójával, Didier Drogbával tanul majd a topmenedzserképzőn. A magyar élvonalban 322. alkalommal bíráskodó sípmester az UEFA sportmenedzseri tanfolyamán gazdasági, vezetéselméleti és marketing képzést fog hallgatni. A rutinos sípmestert az olasz kollégája, Roberto Rosetti javasolta az európai szövetség illetékeseinek.

A 20 hónapos tanfolyamra elsősorban olyan „szakmabelieket” vesznek fel, akik válogatott vagy klubszinten a legmagasabb szintet is elérték a labdarúgásban, és azért képzik tovább őket, hogy pályafutásuk befejeztével se vesszenek el a sportág számára.

– Kiváló kezdeményezésnek tartom ezt. Ez átmenetet jelenthet az aktív pályafutás és a sportvezetői karrier között. A tanfolyam húsz hónapos, amely több különböző európai város után végül New Yorkban zárul, és olyan „évfolyamtársaim” lesznek, mint a korábban egyaránt a Chelsea-ben focizó Florent Malouda vagy az elefántcsontparti zseni, Didier Drogba – kezdte a Borsnak az iskoláról az olimpiai- és BL-döntőt is vezetett Kassai.

– Konzultációt hétszer rendeznek, négy-öt napos, intenzív képzésekkel, és naponta hét-nyolc órát ülünk majd az iskolapadban.

A TANFOLYAM SORÁN GYAKORLATI TAPASZTALATSZERZÉSRE IS SOR KERÜL, MAJD PEDIG MINDENKINEK DIPLOMAMUNKÁT KELL KÉSZÍTENIE.

Kassai a lapnak arról is beszélt, hogy az UEFA már korábban eltörölte a játékvezetők korhatárát, így hiába 44 éves, jövőre még nem kell befejeznie a nemzetközi működést. A fizikai tesztek teljesítése mellett az egyetlen feltétel, hogy a bírót saját hazájában foglalkoztassák.

– Remélem, ez menni fog, és össze tudom majd egyeztetni a feladataimmal. Mindenesetre már gondolkodom, mivel foglalkozom majd pályafutásom befejeztével – tette hozzá.

Nem titkolja, továbbra is a futballban képzeli el az életét. Hogy valamelyik klubnál vagy a szövetségben, még maga nem tudja, de talán a tanfolyam után erre a kérdésre is könnyebb lesz a válaszadás.

 

forrás: csakfoci.hu


 

Kapcsolódó cikkek

Kassai újra iskolapadban
2019-11-08 18:21:45

Az aranylabdás brazil Kaká mellett a hozzá hasonlóan szintén Bajnokok Ligája-győztes honfitárs, Julio Cesar, a francia Florent Malouda és az elefántcsontparti Drogba is bekerült abba az osztályba, amelynek tagja még az orosz Andrej Arsavin, VALAMINT A 2011-ES BL-DÖNTŐ MAGYAR JÁTÉKVEZETŐJE IS.

Hozzászólások: